Dit hbe je nodig om een hobby horse te maken. Alle spullen op een rij

Wat heb je nodig om een hobby horse te maken?

Wat leuk dat jij een hobby horse wilt maken! Wij (Anne & Juune) waren daar een tijdje geleden ook heel benieuwd naar. Toen konden we er nog maar weinig over vinden. Alleen in het buitenland en via Pinterest. Daarom zijn we ook deze webshop met blog gestart. Graag delen we met jou alle dingen die je nodig hebt om een hobby horse te maken.

De hobby horse spullen die je nodig hebt

Hieronder vind je een rijtje met alle basis spullen die je nodig hebt om zelf een hobby horse te maken. Je kan het natuurlijk zelf zo gek maken als je wilt. Van dure stoffen tot speciale verf om je hobby horse een mooie look te geven. Met de spullen die wij gebruiken kan je goedkoop een hobby horse zelf maken.

Hobby Horse patroon

1) Een hobby horse patroon

Je kan op verschillende websites en op Pinterest patronen vinden. Mochten die afbeeldingen te klein zijn om zelf te gebruiken en zoek je er 1 om uit te printen?

Wij verkopen deze los in onze shop. Voor maar € 7,50 krijg je het hobbyhorse patroon als A3 PDF (download).

2) Stof voor je hobby horse

Je kan natuurlijk uit heel veel verschillende soorten en kleuren kiezen. Vaak wordt er gekozen voor een zachte teddy of fleece stof. Die is een beetje rekbaar en vooral erg aaibaar. Jij wil natuurlijk ook kunnen knuffelen met je Hobby Horse!

De meeste hobby horses zijn beige, bruin, zwart of wit. Deze kleuren kan je als stof makkelijk vinden. Wij verkopen pakketten met wit, zwart en bruin.

Ontvang je hobbyhorse pakket en ga meteen zelf aan de slag

3) Vilt voor de ogen en neus van je horse

Wij gebruiken het liefst vilt voor de ogen en de neus. Deze kan je makkelijk uitknippen en met textiellijm op je hobby horse plakken. Eventueel met een klein steekje met naald en draad zet je het extra vast. Sommigen gebruiken stof en naaien deze erop. Je kan zelf kiezen wat je mooi vindt.

4) Manen van wol

De manen maken je hobby horse meteen af! Je kan ze net zoals bij een Fries paard extra lang maken. Of als je een Fjord als hobby horse maakt, heel kort en rechtop zetten. Dan gebruik je ook 2 verschillende kleuren.

Hoe zet je de manen vast op je hobby horse?

Knip een lang stuk draad af en zet deze goed tussen de oren vast. Laat deze draad helemaal over de rug lopen en zet onderaan vast. De wol knip je in stukken van 50 cm (of langer als je hele lange manen wilt). Knoop deze vervolgens vast aan het draad.

5) Vulling voor een mooie vorm

Om je hobby horse stevig te maken vul je hem op met knuffelvulling. Wij hebben er ook weleens eentje gemaakt met schapenwol. Dat is natuurlijker maar minder stevig. De horse zakte hierdoor sneller in. Ook is dat minder makkelijk te wassen. Knuffelvulling is de beste oplossing.

6) Een houten stok

Een hobby horse is geen hobby horse zonder stok! Kies zelf hoe lang je jouw hobby horse wilt maken en zaag een ronde stok op maat. Ergens tussen de 70 en 80 cm is vaak wel goed.

7) Naaimachine

Een naaimachine is echt handig om te gebruiken. Met de hand alles aan elkaar zetten kost veel tijd en is een behoorlijke klus.

8) Andere handige dingen

Ook handig om te hebben is een goede stofschaar, textiellijm, naald en draad, geduld en een beetje tijd.

Een hobby horse zet je niet in een half uurtje in elkaar. Je moet er wel even voor gaan zitten.

Een hobby horse zelf maken?

Ben jij benieuwd naar alle stappen om een hobby horse te maken? Bekijk dan dit artikel. Daarin worden alle stappen uitgelegd.

Succes!