Zelf een hobby horse maken kan met deze tips.

Een hobby horse zelf maken? Zo doe je dat!

Jij wil zelf een hobby horse maken. Superleuk! Wij willen je er graag mee helpen. Toen wij de leeftijd van 8 en 9 jaar hadden waren we helemaal fan van “hobbyhorsing” en hebben er inmiddels samen al 6 gemaakt. Het was soms wel lastig om alle spullen te vinden. Daarom zijn we ook deze webshop gestart. Lees snel verder want in dit blog delen we de stappen die nodig zijn om een hobby horse zelf te maken.

Goedkoop hobby horse spullen kopen

Je kan natuurlijk op allerlei verschillende websites de spullen kopen. Dat hebben wij ook gedaan. Verderop vind je een lijstje met alle spullen die je nodig hebt. Het werd best duur om op verschillende plekken de stof, de stok, het patroon en de vulling te kopen.

Wij wilden graag goedkoop hobby horse spullen kopen die wel mooi zijn maar niet zo heel duur. Vandaar dat wij nu pakketten verkopen waar alles al in zit! Wil je liever los alles kopen dan heb je de volgende dingen nodig.

Ontvang je hobbyhorse pakket en ga meteen zelf aan de slag

Deze spullen heb je nodig

 • Patroon
 • Stof voor je hobby horse (in kleur naar keuze)
 • Vilt (voor de ogen en neus)
 • Wol (voor de manen)
 • Vulling
 • Stok
 • Handleiding

Zelf nodig:

 • Naald en draad
 • Naaimachine
 • Stofschaar
 • Gewone schaar
 • Textiellijm

Het stappenplan

Zodra je alle spullen in huis hebt kan je beginnen.
Zorg dat je een duidelijk patroon hebt.

1) Leg het patroon op de stof en knip alle delen uit. Je hebt 2x het hoofd zelf nodig en 4x de oren. Uit het vilt knip je 2x ogen en 2x neusgaten. Knip ook een losse strook van ongeveer 1,5 meter x 8 cm uit de stof.

Patroon hobby horse zelf maken van HelloHobbyHorse

Hobby horse patroon uitgeknipt

2) Naai de losse strook vast aan de 2 delen van het hoofd. Eerst de ene kant daarna de andere kant. Let op: het kan best een lastig klusje zijn om de delen gelijk te krijgen.

Hobby horse delen aan elkaar genaaid met de naaimachine

3) Keer binnenstebuiten. Vul je hobbyhorse met de vulling en vergeet niet de stok erin te doen. Zorg dat er voldoende vulling in zit zodat de stok stevig op zijn plek kan blijven. Maak de onderkant dicht met bijvoorbeeld textiellijm en werk af met wol, lint of touw.

4) Naai 2 delen van de oren aan elkaar, keer binnenstebuiten en herhaal voor het tweede oor. Plaats deze op de kop van je hobby horse. Dit gaat het makkelijkst met naald en draad. Lijm de ogen en neusgaten erop (zet eventueel extra vast met naald en draad.)

5) Als laatste knip je uit de wol stroken voor de manen. Je kan zelf de lengte kiezen. Wij zetten zelf een stuk stevig draad vast over de hele lengte van de hobby horse en knopen de manen daarin vast.

Yes, jouw eigen paard is klaar!

Witte hobby horse Juune zelf gemaakt

Hobby horse zelf maken of kopen?

Natuurlijk kan je een complete horse online kopen. Die zijn heel mooi. Maar er zelf eentje maken is superleuk! Dus ben je een beetje creatief, heb je een handige mama of oma? Dan gaat het je zeker lukken om zelf een hobbyhorse te maken. Het is wel makkelijk als je een naaimachine hebt en met naald en draad overweg kan.

Hobby horse patroon

Wij hebben zelf een patroon getekend op patroonpapier. Dat zou jij ook kunnen doen. Zorg dat je wat extra ruimte knipt langs de randen voor het naaien. Ongeveer 1 cm is voldoende. Ook moet je onderaan de hobby horse extra ruimte laten zodat je de stof aan de stok kan vastmaken.

TIP

In onze pakketten kan je de volgende spullen vinden waardoor jij nog makkelijker je eigen hobby horse kan maken.

– Patroon. Inclusief oren, ogen en neusgaten.
– Stof in de kleur naar keuze: wit, bruin of zwart.
– Vilt zwart voor de ogen en neus.
– Vulling.
– Een stok op maat ongeveer 65cm.
– Wol voor de manen.
– Uitgebreide handleiding in pdf plus toegang tot de hobby horse tutorial video.

Heel veel plezier en succes met het maken van je hobby horse!