Dit hbe je nodig om een hobby horse te maken. Alle spullen op een rij

Hobby Horse of een stokpaard

Wat is het verschil tussen een hobby horse of een stokpaard?

Tja, daar zijn de meningen over verdeeld. Sommigen vinden het precies hetzelfde en anderen zijn beledigd als je hun hobby horse een stokpaard noemt 😊.

Wat is een stokpaard

Bij een stokpaard denk je al snel aan een stok met daarop een paardenhoofd.

Vaak is het hoofd wat kleiner en de stok vrij lang. Ook heeft het hoofd twee kleine uiteinden waaraan je het stokpaard kan vasthouden. Meestal zie je hier hele jonge, kleine kinderen mee spelen. De kop is vaak minder realistisch en lijkt minder goed op een echt paard. Je kan dit zien als speelgoed.

Wat is een hobby horse

Een hobby horse ziet er professioneler uit en meer als een echt paard. Die stok is vaak korter dan bij een stokpaard en het paardenhoofd vaak groter. Hobby horsing is ook een echte sport. Ontstaan in Finland en nog steeds razend populair in Scandinavië. In Nederland is het ook steeds populairder aan het worden. Hier zijn er af en toe ook wedstrijden.

Hobby horse of stokpaard? Wat is het verschil

Professionele hobby horses

Op bepaalde websites verkopen ze echte professionele Hobby Horses met prijzen vanaf 250 euro. Dit zijn dan ook met de hand gemaakte prachtige hobby horses met enorm veel details!

In Finland zeggen ze ook dat deze hobby horses geen speelgoed zijn maar echt een maatje en een hobby. Net zoals dat je op voetbal zit en daar schoenen en contributie voor moet betalen of je zit op pianoles, dat is ook veel geld. In vergelijking daarmee valt hobby horsing wel mee.

Laat je inspireren op deze website: https://hummahorses.com/

Goedkoop (goedkoper) zelf een hobby horse maken

Je kan het dus zo gek maken als je zelf wilt! Er zijn heel veel verschillende websites waar je hobby horses kant en klaar kan kopen die behoorlijk prijzig zijn. Of je kan een stokpaard kopen die zijn goedkoper maar die zien er dus minder “echt” uit. 

HelloHobbyHorse shop

Bij ons kan je terecht voor spullen om zelf een basis hobby horse mee te maken. Met onze pakketten ontvang je alle spullen waarmee je zelf een professionelere en goedkopere hobby horse kan maken.

Natuurlijk kan je zelf vanalles toevoegen en aanpassen aan deze horse. Denk aan het maken van een bles, een hoofstel maken (of kopen), andere ogen, vlekken maken enz.

Dit heb je nodig om een hobby horse te maken

Wat je allemaal nodig hebt voor het maken van een hobby horse kan je in dit blog lezen.